Onze telefoon, we gebruiken het voor vrijwel alles. Het nieuws lezen, muziek luisteren, bellen. Waarschijnlijk gebruik je het om dit artikel te lezen. Het is vaak een grote investering waar je jarenlang plezier van hebt. Wist je dat je er vooral zelf voor zorgt dat deze zo lang mogelijk meegaat? Je iPhone repareren zorgt er ten eerste voor dat je lange tijd geen nieuwe hoeft te kopen. Toch zijn er een aantal handige tips die daar bij helpen. Wil jij weten hoe? Lees snel verder!
Beschermende accessoires
Natuurlijk komt het eens voor dat je je telefoon laat vallen. Zorg daarom ten eerste voor de juiste accessoires die je telefoon goed beschermen. Denk aan een goed hoesje met valdemping en een screenprotector. Zo kan je telefoon een ongelukkige val nog goed overleven. Heeft je telefoon dan toch schade? Een bedrijf als The Phone Lab weet precies hoe ze je hierbij helpen. Met hun ervaring en expertise is je telefoon weer zo goed als nieuw.
Let op temperaturen
Daarnaast houdt je goed rekening met te hoge én te lage temperaturen. Net als wij kan een telefoon last hebben van onderkoeling, maar vooral ook oververhitting. Door kou moet de batterij harder werken. Leg het dan op een warmere plek. Ook oververhitting tast je batterij aan. Op lange termijn zorgt dit voor blijvende schade en zelfs gevaar. Je telefoon geeft het vaak aan, maar ga het vooral tegen. Haal dan het hoesje eraf en leg het op een koele plek uit de zon.
Houdt software up-to-date
Ook wordt het aangeraden om je telefoon altijd up-to-date te houden. Eens in de zoveel tijd komen fabrikanten met grote updates. Deze zijn er vaak voor nieuwe functies. Wat vaker vraagt je telefoon om een kleinere update uit te voeren. Doe dit vooral. Vaak komt dit met een beveiligingsupdate. Ze gaan vaak internetcriminelen tegen. Met deze updates houd je je telefoon en persoonlijke gegevens ten alle tijden zo veilig mogelijk.
Laad op de juiste manier op
Tot slot heeft ook de manier waarop je jouw telefoon oplaadt, invloed op de levensduur ervan. In jouw telefoon zit een lithium-ionbatterij. Deze gaat niet voor altijd mee. Toch kun je ervoor zorgen dat deze langer werkt. Gebruik alleen de originele oplader en haal deze eruit wanneer je telefoon vol is. Je telefoon te lang opladen is niet goed voor de batterij. Je kunt je telefoon dus het beste opladen wanneer deze bijna leeg is.
Zoals je ziet, is het aan jou om ervoor te zorgen dat je telefoon zo lang mogelijk meegaat. Met beschermende accessoires houdt je de buitenkant goed intact. Door je telefoon regelmatig een update te geven, op de juiste manier op te laden en te letten op de temperaturen pak je ook de binnenkant aan.